Info@restitucija.ba
+387 63 653 463

DALI SU VLASNICI ZEMLJIŠTA ISPOD JABLANIČKOG JEZERA PRAVIČNO OBEŠTEĆENI ZA ODUZETO VLASNIŠTVO

Restitucija > Uncategorized > DALI SU VLASNICI ZEMLJIŠTA ISPOD JABLANIČKOG JEZERA PRAVIČNO OBEŠTEĆENI ZA ODUZETO VLASNIŠTVO
  • Restitucija
  • Nema komentara

DALI SU VLASNICI ZEMLJIŠTA ISPOD JABLANIČKOG JEZERA PRAVIČNO OBEŠTEĆENI ZA ODUZETO VLASNIŠTVO

Komunicirijući sa posjetiocima naše stranice došli smo do nevjerovatnih informacija. Naime radi se o Jablaničkom jezeru i vasnicima zemljišta koje je potopljeno formirajući vještačko jezero. Lično sam se pitao i čudio što munara kada se jezero isprazni prkosno stoji? Ona stoji da opominje na nepravdu koja je učinjena njenim džamatlijama. Zar je moguće da je neko potopio najplodnije obale Neretve i tako vlasn ike zemljišta bez njihovog pitanja obazvlastio i od njih učinio ljude bez zemlje.

Ako je to istina ovim putem pozivamo sve vlasnike zemljišta da se skupa borimo za njihova prava, jer članom1.Protokola br.1. Evropske konvecije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda je zagarantovano njihovo vlasništvo, koje se može ograničiti u općem interesu ali se tada  mora utrditi pravična naknada.

AKO NISTE DOBILI PRAVIČNU NAKNADU A ZEMLJIŠTE JE POTOPLJENO, PRIKUPITE DOKUMENTACIJU SA KOJOM RASPOLAŽETE I JAVITE SE NA BR. 063 653 463, MI ĆEMO ZA VAS VODITI POSTUPKE I N APLATITI ŠTETE!!