Info@restitucija.ba
+387 63 653 463

AGENCIJA ZA NAKNADU ŠTETE "RESTITUCIJA" JE SA UDRUŽENJEM SARAJEVO TAXI ZAKLJUČILA SPORAZUM O SARADNJI PREMA KOJEM ĆE ČLANOVIMA UDRUŽENJA TAKSI PREVOZNICIMA PRUŽATI USLUGE U VEZI NAKNADE ŠTETE NASTALE PO OSNOVU AUTO ODGOVORNOSTI!!!

Restitucija > Uncategorized > AGENCIJA ZA NAKNADU ŠTETE “RESTITUCIJA” JE SA UDRUŽENJEM SARAJEVO TAXI ZAKLJUČILA SPORAZUM O SARADNJI PREMA KOJEM ĆE ČLANOVIMA UDRUŽENJA TAKSI PREVOZNICIMA PRUŽATI USLUGE U VEZI NAKNADE ŠTETE NASTALE PO OSNOVU AUTO ODGOVORNOSTI!!!
  • Restitucija
  • Nema komentara

AGENCIJA ZA NAKNADU ŠTETE “RESTITUCIJA” JE SA UDRUŽENJEM SARAJEVO TAXI ZAKLJUČILA SPORAZUM O SARADNJI PREMA KOJEM ĆE ČLANOVIMA UDRUŽENJA TAKSI PREVOZNICIMA PRUŽATI USLUGE U VEZI NAKNADE ŠTETE NASTALE PO OSNOVU AUTO ODGOVORNOSTI!!!

U petak dana 21.12.2018.g. Agencija za naknadu štete “Restitucija”  sa Udruženjem Sarajevo Taxi zaključila sporazum o saradnji.  Prema odredbama sporazuma Agencija će taxi prevoznicima besplatno davati savjete u vezi pričinjenih šteta po osnovu auto odgovornosti. Ukoliko Agencija zastupa u postupku naplate štete sve usluge zastupanja i vještačenja su na trošak Agencije stim da se Agencija naplaćuje nakon okončanja postupka, a procent naplate ne može biti viši od 15 % od naplaćenog iznosa. Sa svakim taxi prevoznikom koji je pretrpio štetu se zaključuje pojedinačan sporazum. Ukoliko je taksi prevoznik načinio štetu bilo koje vrste ima besplatne pravne savjete, a ukoliko Agencija angažuje advokata ona snosi 30% troškova zastupanja.

Tekst sporazuma možete preuzeti ovdje!

20181221_120516